Трима обвинени за данъчни измами чрез търговия с трюфели след акцията в Пловдив

Печенье "Трюфели" из детства. Рецепт из старой записной ... Цените на пресни трюфели могат да се различават значително от година на година, поради сезонния характер на добиването им. Отвън те приличат на черния трюфел само с много по-дълбоки ръбове. Точно така – женските прасета всъщност се използват, за да открият този кулинарен деликатес, тъй като те са привлечени от аромата на трюфели, тъй като са подобни на феромоните на мъжките свине! Ароматът е подобен на сирене с чесън, с подчертани мускусни и земни нотки. Месото на трюфела съдържа силен, фино сладък, солен и земен вкус с нотки на пипер, гъби, мента и лешник. Обширното царството на гъбите, не само на ядливите, които добре познаваме, но най-вече на микроскопичните им представители, е сред най-малко изследваните групи живи организми на земята, твърдят учените. Трюфелите са гъби, които растът под земята, Tuber Magnatum pico в близост до някои конкретни видове дървета или храсти. Деликатното им обоняние е идеално за откриване на гъбички дори под слой почва. И проект на закон се появява – даже два, все разработени зад гърба на заинтересованите от бранша. Трюфелите са нашето все още неоткрито съкровище, казва ученият. Сред ядливите гъби има една, която струва цяло състояние, но все още не е добре изучена.

трюфели и шоколад Твърди се, че уникалните гъби се срещат и в България, като за намирането им е необходимо прасе или специално обучено куче и ловец с познания, опит, воля и желание. Става дума, разбира се, за трюфела. Причината е, че от една страна кучетата по-лесно се учат, от друга – по-безопасно е да вземеш трюфела от него, отколкото от прасето, което по-скоро ще го изяде, с усмивка разясни Димитров. Топлината на ястието активира вкусовете и ароматите в трюфела. Обяснимо – килограм трюфели струва няколко хиляди евро в зависимост от вида и големината на невзрачните и уродливи „грудки”, събрали в себе си божествен аромат. Как ще ти казват колко да добиваш, при положение, че си вложил над 1000 евро на декар, за да започнеш този бизнес, пита той. Една потайна, живееща изцяло под земята гъба, чиито находища ревниво се пазят в тайна и разположението им се предава от баща на син. Хитът в Угърчин бил, че огромна гъба, над 1 килограм, била изровена в двора на един от местните хора.

Известността на шоколадовия трюфел обаче се дължи на един от най-дългогодишните и славни сладкарски магазини в Лондон – Prestat. Тези животни са с най-добре развито обоняние от всички познати досега породи за търсене на най-скъпата на земята гъба. Димитър Димитров вижда едно от обясненията на това ограничение в опит да се елиминира конкуренцията. Проектът не помага нито на ловците на трюфели, нито на търговците, нито на култиваторите и не е насочен към никого, уточнява Димитър Димитров. Златотърсачески късмет е да попаднеш на такъв. Оставете да къкри, докато стане гъста. Практиката показва, че от куче, чиито родители са търсачи нат трюфели, може да се очакват отлични резултати. За да се намерят трюфели, са необходими обучени кучета, като най-често се използват дребни породи, които са достатъчно пъргави. За да не заема от съседите, Дюфур смесил сметана и ванилия с какао на прах и от получената смес оформил бонбони. Друго важно условие за растежа на тази гъбичка е топъл климат. Най-накрая, следвайки предписанията и практиките на професионалистите, така полученият ганаш трябва да се остави да престои известно време на хладно – не е препоръчително да е в хладилник, като тази препоръка не важи за трюфелите от бял шоколад.

Запечете орехите на сух тиган, накълцайте ги на едро и прибавете към бърканите яйца, заедно със сушените домати, предварително хидратирани или мариновани от консерва. Може да се добавя към салати, супи, основни ястия, сосове, ризото или паста. От Асоциацията „Български трюфел” са съгласни, че трябва да има регистрационен режим на занимаващите се с този бизнес. Най-важните условия за разпространението на трюфелите като цяло са топлият климат на умерения пояс и наличието на смесена гора – най-често с топола, липа, дъб, череша, габър, върба и леска. Между тях е най-скъпият в света бял италиан­ски трюфел (Tuber magnatum Pico), който е много рядък вид и расте само в естес­т­вени условия. Трюфелите са една от най-скъпите храни в света, вероятно затова производството, събирането и търговията с тях са обвити в митове и мистерия. Проектозаконът забранява изкупуването на трюфели от мобилни пунктове. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Но трюфелите имат тази особеност, че се търсят и събират, включително и от учените, само с помощта на специално обучени кучета.

מה חדש?

Related Articles

↑ Could Porn Be Good For Society?

На сайте Порно Давалка мы собрались порнуху с самыми раскованными девушками с приятной внешностью и повышенным сексуальным аппетитом. Порно Давалка будет стараться радовать своих посетителeй

Read More »