Най-скъпият в света гъбен трюфел

В допълнение към звездна техния профил на хранителни вещества, трюфели могат да имат антимикробни свойства, които могат да помогнат за намаляване на растежа на специфични щамове на бактерии. В някои случаи могат да се използват конският кестен, липата, габърът и др. Вкусовите съединения в трюфелите са изключително летливи, което означава, че при нагряване те се изпаряват и бързо изчезват. Отглеждането на трюфели може да се извършва и на закрито, в което изкуствено се поддържат необходимите параметри на микроклимата.В този случай се използва специален субстрат от дъбови стърготини, върху който се развива мицелът на гъбата. Трябва да ги изядете възможно най-скоро, след 1-2 седмици гъбата може напълно да се влоши. А титлата е присъдена след независими една от друга оценки от трима арбитри чужденци. Те зреят от декември до март.Цена от около 1000 до 2000 евро на килограм. Няма цена от 15 000 евро за килограм бял трюфел. Занаятът може да донесе между 20 000 и 40 000 евро на година, като тази печалба е възможна и у нас, смятат експерти. А все по-често се стига и до саморазправа между събирачите.

За да се получи добра реколта от трюфели, ще ви трябва много земя за да може да се засади необходимото количество дървета. И освен това не всеки има възможност да засади собствена дъбова горичка на мястото. Вие правите оглед на терена, губите много време в проучване на мястото. Преди засаждане на разсад от дъб или леска, инокулирани с мицел, мястото трябва да бъде подготвено. Най-често доставчиците предлагат ливански кедър, габър, дъб лук, каменен дъб, атласки кедър, алепов бор, мечка леска, европейски бук за отглеждане като разсад. Домашното отглеждане на трюфели обикновено се извършва в изкуствени разсадници. Първите успешни опити за отглеждане на трюфели са направени във Франция в началото на 19 век. Те са особено популярни във френската кухня. Трюфелите са спорообразуващите части на ядливи гъби от семейство Tuberaceae, които растат под земята, особено около корените на определен вид дърветата, в симбиоза с тях – топола, липа, дъб, върба, череша, габър, леска. Сравнително по-ниската му цена и близкия външен вид с черния трюфел стават честа причина за измами.

Плодните тела на черния трюфел се зараждат през лятото и през есента нарастват за няколко месеца. Обяснението на учените е, че трюфелите изпускат феромони, които са характерни за прасетата през размножителният им период. Въпреки това, поради ограниченото им количество, е препоръчително да поръчате бързо прясно замразени трюфели при наличност и да се наслаждавате на удоволствието от пресните трюфели през цялата година. За да направите това, ще трябва да засадите разсад, в корените на който мицелът на трюфел вече е инокулиран. След като мицелът успешно се е вкоренил в корените на разсад, те се засаждат в подготвена открита площ. След нагряване брашното променя миризмата си до приятен орехов аромат. Консервите стоят дълго време, доматите не губят вкуса и формата си (Вира, Нижни Тагил). Ценени заради вкуса и аромата си, трюфелите са редки и трудно откриваеми. Затова и вкусът на трюфеловото олио е доста различен от вкуса на самите трюфели. И това е само началото, защото от тази рецепта се получава доста шоколадови трюфели, които ще искате да опитвате без прекъсване. Тъй като те притежават много остър аромат и отличителен вкус, а и цената им е доста висока, трябва да се използват много внимателно и пестеливо. Встрани от суперлативите, те са много лесни за приготвяне.

Открийте най-качествените сушени трюфели и гъби от цял свят. Днес е напълно възможно да отглеждате тези гъби сами, ако симулирате необходимите условия за това. Можете сами да отглеждате трюфел под дърво. В този случай можете да опитате да отглеждате трюфел под едно дърво, а в райони с неблагоприятен климат – в мазето на къща или оранжерия. В противен случай ще е необходимо изкуствено да се симулира микроклиматът, което ще изисква големи материални разходи. Някои готвачи използват трюфелово олио, което представлява инфузирано с едно от ароматните съединения на трюфелите олио. Някои неравности също ще помогнат. Пролетта е времето, в което на масата ни става пъстро и зелено. Успешно земеделие се прави с наука и именно на това залагат италианските предприемачи, които предлагат у нас и в северната ни съседка отвъд Дунава пълно съдействие при развитието на този бизнес, включително при търговска реализация на продукцията. Трюфелите, включително летния, се изкупуват изцяло на италианския пазар и се използват в преработвателната индустрия. За да се подчертае уникалния вкус на трюфелите, най-добре е те да бъдат съчетани с продукти със семпъл вкус, като например яйца или паста. Могат да бъдат добавени и като добавка в прясно сирене. Също така трюфелите могат да бъдат добавени настъргани в сосове с вино или сметана.

מה חדש?

Related Articles

омг тор зайти через комп

Watch here: омг тор зайти через комп омг ссылка с обычного браузера омг ссылка с обычного браузера тор омг ссылка с обычного браузера зайти омг

Read More »

دندان مصنوعی چیست؟

از دست دادن دندان‌ها می‌تواند تجربه‌ای ناخوشایند باشد و بر اعتماد به نفس، توانایی تکلم و حتی جویدن غذا تأثیر بگذارد. اما خبر خوب اینجاست

Read More »